Monthly Archives: januari 2017

Korpsavond brandweer gemeente Epe

Zaterdag 28 januari was de jaarlijkse korpsavond van de brandweer in de gemeente Epe.

Op deze avond zijn de brandweerdiploma’s uitgereikt door de teamleider Incidentbestrijding Veluwe Gerrit van der Heide en daarnaast heette burgemeester H. van der Hoeve de nieuwe brandweervrijwilligers van harte welkom. Verder werden jubilarissen onderscheiden en werd afscheid genomen van de brandweervrijwilligers die afgelopen jaar gestopt zijn bij de brandweer.

Kunstlezing 5: Fotograaf Ed van de Elsken

Van der Elsken (1925-1990) is één van de belangrijkste Nederlandse fotografen van de 20ste eeuw.In zijn unieke fotoseries komt zijn vernieuwende, eigenzinnig blik op de werkelijkheid duidelijk naar voren. In de tentoonstelling van het Stedelijk Museum Amsterdam is vanaf 2 februari 2017 een retrospectief van zijn indrukwekkende oeuvre te zien.

Cultuurplein speelt bij PUUR

Heerde- Op elke eerste vrijdag van de maand spelen verschillende docenten van Cultuurplein Noord Veluwe live muziek bij PUUR in het centrum van Heerde. Veel kinderen en volwassenen uit de gemeente Epe en Heerde weten wekelijks de juiste weg naar de muziekles te vinden. Op vrijdag speelt gitaardocent Jan Bertil Pool samen met een speciale gast een smakelijke mix van Braziliaanse bossa’s ,Pop en Jazz.

Extra controles in centrum Epe

Stentor – EPE – De gemeente Epe en de plaatselijke politie gaan de komende maanden harder optreden bij verkeersovertredingen in de centra van de dorpen. “Door niet meer te waarschuwen, maar gelijk te bekeuren hopen we dat het verkeersgedrag blijvend verbetert”, aldus een woordvoerder van de gemeente Epe.

Aanleiding voor de extra controles is dat de gemeente Epe in de afgelopen periode meerdere signalen en meldingen heeft ontvangen van omwonenden en ondernemers. De klachten hebben te maken met asociaal verkeersgedrag in de dorpscentra van Vaassen en Epe.

lees verder op http://www.destentor.nl/regio/epe/extra-controles-in-centrum-epe-1.6855593

vv Emst Ultra’s nu op mooie plek in kantine op sportpark ’t Hanendarp.

Het bestuur van de vv Emst heeft tijdens de Nieuwjaarsreceptie op 8 januari jl. de mannen van de vv Emst Ultra’s een schilderij aangeboden. Op dit schilderij het vv Emst Ultra’s logo en dit schilderij heeft een mooie plek gekregen in ons clubhuis aan de hanendorperweg in Emst..

Nieuwjaarsconcert Rotary en InnerWheel op Radio 794

Zaterdag 21 januari organiseerden Inner Wheel Epe en Rotary Club Epe voor de 17e keer het Nieuwjaarsconcert in de Grote Kerk in Epe.

De vaste medewerking van het Haydn Jeugd Strijkorkest en de fantastische aankleding van de kerk maakten ook dit jaar dit evenement tot een groot succes.
Ook mochten de enkele deelnemers aan You’ve Got Talent, hun kwaliteiten weer laten horen.

Praotstoel 794

04-02-17: Sportprijs “Epe Beweegt” voor SV Wissel, Koek & EI in Veessen, Toneel Burgerenk en Jaarverslag Epe met de burgemeester.

Op de eerste zaterdag van februari praten we met Tony Huis in ‘t Veld over de Sportprijs die SV Wissel kreeg op de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Epe.
Met Rosalien en Hester gaan we kijken hoe zij weer een winkel in Veessen gaan opzetten. En vooral dat zij mensen met een achterstand op, of geen toegang tot de arbeidsmark weer het gevoel van werken kunnen geven.

Ouderensoos Oene

Op donderdagmiddag 9 februari 2017 komt de Soos in Oene weer bijeen van 14.00 uur tot 16.00 uur in Café Post.
Deze middag komt Geert Buisman op bezoek en geeft een lezing over vakantie op een vrachtschip.
Het belooft een interessante middag te worden.

SWO/E: diamiddag Farne Eilanden

In de maanden september tot en met maart 2017 organiseert de SWO/E Welzijn en Ondersteuning diverse leuke uitjes voor 50-plussers uit de Gemeente Epe
Elke maand staan er twee uitjes op het programma.
Een programma boekje is verkrijgbaar op het kantoor van de SWO/E aan de Stationsstraat 25 in Epe.

Programma Geheugensteunpunt Epe in februari 2017

Iedere dinsdagochtend is er van 10.00 tot 12.00 een activiteitenprogramma in het Geheugensteunpunt in Epe waarbij ontmoeting en geheugenfitness een belangrijk onderdeel zijn. Als het maar even vriest slaat de Elfstedenkoorts weer toe op 7 februari gaan we herinneringen ophalen aan de Elfstedentocht met verschillende opdrachten.

VVD kamerlid komt naar Epe

Veel mensen ervaren een grote afstand tussen hun ideeën en de landelijke politiek. De VVD wil een volkspartij zijn die luistert naar de kiezers. Niet alleen inwoners van de stad maar ook in eigen dorp.
VVD 2e kamerlid Malik Azmani uit Ommen komt daarom zaterdag 28 januari naar het centrum van Epe. Onder het genot van een kopje koffie is hij graag bereid met u van gedachte te wisselen. Azmani is specialist op het gebied van de Europese Unie en het Immigratiebeleid.

Bingomiddag in de Wieken in Vaassen georganiseerd door SWO/E Welzijn en Ondersteuning.

Dinsdagmiddag 7 februari 2017 is er een gezellige bingomiddag van de SWO/E Welzijn en Ondersteuning in Dorpscentrum de Wieken, Molenstraat 15 in Vaassen.
Het spel begint om 14.00 uur.
U bent van harte welkom.
Zie ook onze site www.swo-epe.nl voor meer activiteiten.

Samen eten bij Wijksteunpunt Burgerenk

Voor iedereen die het gezellig vindt om samen met anderen te eten is er elke 2e dinsdag van de maand een gezamenlijke maaltijd in het wijksteunpunt Burgerenk aan de Klimtuin 46 in Epe. Er wordt een lekkere Indonesische kip kerrie met sajoer lodeh gekookt op dinsdag 14 Februari. De maaltijd start om 17.00 uur en deelname kost € 6,50 per persoon.

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers