Monthly Archives: februari 2017

” Oud gedaan, jong geleerd” . 8 maart t/m 26 april 2017

Stichting De Ring Epe en de Regionale Scholengemeenschap Noord Oost-Veluwe exposeren samen vanaf 8 maart in het gemeentehuis van Epe. Deze expositie is tot stand gekomen door een unieke samenwerking. Uit de collectie van de gemeente Epe zijn door docenten van de school een aantal kunstwerken uitgekozen. Rond deze kunstwerken hebben leerlingen hun visie op verschillende manieren weergegeven.

Bingo in de Wieken van SWO/E op 7 maart.

Dinsdagmiddag 7 maart 2017 is er een gezellige bingomiddag van de SWO/E Welzijn en Ondersteuning in Dorpscentrum de Wieken, Molenstraat 15 in Vaassen.
Het spel begint om 14.00 uur.
U bent van harte welkom.
Zie ook onze site www.swo-epe.nl voor meer activiteiten.

Nieuwe beweegactiviteit in de Speulbrink; ZitFit!.

Vanuit uw stoel of staand oefeningen doen die u soepel, fit en vitaal houden. Iedereen op zijn eigen niveau!

Wanneer? Elke dinsdagochtend t/m 18 april

Hoe laat? Van 10.30 uur tot 11.30 uur

Waar? De Wintertuin in De Speulbrink

Start? We starten op dinsdag 7 maart

Lekkende parkeergarage Epe blijft open

Stentor – EPE – De parkeergarage in Epe lekt. Salpeterzuur tast de lak van geparkeerde auto’s aan, melden gebruikers op sociale media massaal. Betrokken partijen gaan scheurtjes in het plafond onderzoeken. Een onafhankelijk deskundige komt met een heel andere verklaring.
lees verder op http://www.destentor.nl/regio/epe/lekkende-parkeergarage-epe-blijft-open-1.6929317

Kleurrijke schilderijenexpositie in Oudenhove te Epe

Op zaterdag 4 maart a.s. start in de kunstgalerie Oudenhove een expositie van de Groningse kunstenaar Harjo Martinus. In zijn werk manifesteert Martinus (Academie Minerva, Groningen) zich als iemand die zijn intuïtie volgt. De ene spontane penseelstreek lokt als het ware de volgende uit.

Praotstoel 794

04/03: Waterfront Veessen, Herman vd Stege na de politiek, Uitmarkt 2017? en Geheugensteunpunt Epe.
We zitten in Hotel-Restaurant Ijsselzicht met Ted Hoogers en Harco Mulder te pratenover het ontstaanvanhet Havenfront aldaar.
Met Herman van der Stege kijken we terug op zijn politieke tijd inhet College en ook even naar15 maart.

SWO/E: Busreis “Verrassingstocht met snert”.

In de maanden september tot en met maart 2017 organiseert de SWO/E Welzijn en Ondersteuning diverse leuke uitjes voor 50-plussers uit de Gemeente Epe
Elke maand staan er twee uitjes op het programma.
Een programma boekje is verkrijgbaar op het kantoor van de SWO/E aan de Stationsstraat 25 in Epe.

Deze keer gaan we op donderdag 2 maart een gezellige dagtocht maken met de bus; een verrassingstocht met snert.

Modelspoorshow Vaassen . 4 t/m 5 maart 2015

Voor jong en oud wordt op zaterdag 4 en zondag 5 maart in dorpscentrum ‘De Wieken’ in Vaassen een leuke Modelspoorshow georganiseerd. De Modelspoorgroep IJsselland presenteert een tweetal grote modelspoorbanen waarop diverse thema’s worden uitgebeeld die in het dagelijks leven de (model-)spoorwereld bezighouden.

Zaterdag 25 maart: eerste editie Kenya Run bij AV Cialfo

Hardlopen voor schoon drinkwater
Op zaterdag 25 maart organiseren Stichting Kenya Kinderen en AV Cialfo de allereerste Kenya Run: 1, 5 of 10 km hardlopen in Epe en omgeving voor een bijzonder doel. De gehele opbrengst van het evenement gaat naar een gezamenlijk waterproject van ontwikkelingsorganisatie ICS en Stichting Kenya Kinderen. Samen bouwen zij in Maai Mahiu, een plattelandsdorp in het midden van Kenia, aan drie nieuwe waterpunten om de lokale bevolking duurzaam te voorzien van schoon drinkwater.

Jumbo Filmweken van start

Tweede filmkaartje halve prijs bij Filmhuis Veluvine

NUNSPEET- Op woensdag 1 maart gaan de Jumbo Filmweken van start! De Jumbo Filmweken zijn een gezamenlijke actie van Jumbo Nunspeet en Veluvine, bedoeld om cultuur in de regio een impuls te geven. Bij iedere besteding vanaf €15,- bij Jumbo Nunspeet ontvangt de klant een waardebon, waarmee men het tweede filmkaartje –voor dezelfde film- voor de helft van de prijs krijgt. De bonnen worden uitgedeeld tot en met dinsdag 4 april 2017. De waardebon is het gehele filmseizoen geldig (tot 1 juni 2017) en kan enkel aan de kassa van Veluvine worden verzilverd.

Marianne Smit en Barbara Merlijn geven zondagmiddagconcert in Kulturhus EGW.

Marianne Smit (harp) en Barbara Merlijn (fluit) bieden tijdens dit bijzondere Zondagmiddagconcert een muzikaal moment van rust. Rust leidt tot stilte en kalmte en laat inspiratie borrelen en aanzwengelen. Voor dit programma zochten de dames de samenwerking met de Apeldoornse kunstenaar Auke Terpstra. Tijdens het concert laten de musici enkele van zijn beelden zien, zodat de luisteraars tijdens de muziek ook hun ogen op de beelden van Terpstra kunnen laten rusten.

Huisbezoeken door Stichting ‘kLEEF!

Samenvatting:
Wat: een persoonlijk gesprek
Waar: bij de mensen thuis
Voor wie: mensen die kanker hebben en te ziek zijn om naar het inloophuis van Stichting ‘kLEEF! te komen
Door wie: geestelijk begeleider van Stichting ‘kLEEF!
Kosten: geen
Contact: telefoonnummer 06 57 57 15 12 of mail naar info@stichtingkleef.nl

Van zwijnenkerend rooster tot afvallen in Infomix op Radio 794

Infomix is een informatief programma dat elke dinsdagavond te beluisteren is tussen 19:00 en 21:00 uur.

Vorige week heeft een actiecomité een petitie aan de gemeente Epe aangeboden waarin wordt verzocht het ‘zwijnenkerend raster’ weer te verwijderen. De petitie is getekend door diverse organisaties. Daarnaast heeft de fractie van de VVD hierover enkele vragen gesteld aan het college van B&W.

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers