Monthly Archives: maart 2017

Groen licht voor appartementen ‘Brezan-terrein’ Epe

Stentor – Geen winkels, wel appartementen en een parkeerkelder. Dat is wat het college van b en w wil voor het ‘Brezan-terrein’ in het hart van Epe. In het verlengde van dat besluit, mag aan de voormalige bouwlocatie ‘Meidoornstraat’ een parkeerterrein komen.

lees verder op  http://www.destentor.nl/epe/groen-licht-voor-appartementen-brezan-terrein-epe~a36b34fda/

Een Fado voor mijn Vader, Fernando Lameirinhas

Op donderdag 6 april komt de beroemde Vertolker van het Portugese lied Fernando Lameirinhas op uitnodiging van Cultureel Platform Epe in het Kulturhus EGW in Epe een Fado voor zijn Vader brengen. Samen met zijn broer Toni Lameirinhas en de bekende pianist Juan Pablo Dobal. Het theaterconcert begint om 20.00 uur. Entree is € 15.00 jongeren t/m 18 jaar € 7,50

Kunstlezing renaissance

Heerde- Deze zevende en laatste kunstlezing van het seizoen, welke georganiseerd worden door Cultuurplein Noord Veluwe is toegevoegd omdat er momenteel een bijzondere tentoonstelling met werken uit de Reanaissance te zien is in het Rijksmuseum Twenthe in Enschede. De Renaissance, was een laatmiddeleeuwse culturele beweging die in de veertiende eeuw begon in Italië en zich vervolgens in de volgende eeuwen over de rest van Europa verspreidde.

Circulus-Berkel doneert opbrengst taxusinzameling aan Stichting ‘kLEEF!

De inzameling van taxus in het werkgebied van Circulus-Berkel heeft in het afgelopen zomerseizoen 53m3 snoeisel opgeleverd. Taxussnoeisel wordt gebruikt voor de productie van medicijnen tegen kanker. De inzameling leverde daarnaast een donatie van € 1.590 op voor Stichting ‘kLEEF!, die zich inzet voor de kwaliteit van leven van mensen met kanker.

Massages bij ‘kLEEF!

Bijna dagelijks – met uitzondering van de woensdag – worden er in het inloophuis van Stichting ‘kLEEF! massages gegeven door verschillende, professionele masseurs. Voor slechts € 7,50 per massage kunnen mensen die kanker hebben (of hebben gehad en/of hun naasten of nabestaanden) zich laten masseren. Er worden verschillende vormen van massage gegeven:
Ontspanningsmassage (zoals lichaams-, gezichts-, nek-, hoofd- en/of schoudermassage)
Shiatsu massage
Voetreflexologie

Nieuwe plattegronden dorpen digitaal beschikbaar

Er zijn veel nieuwe straten bijgekomen in onze gemeente. En ons gemeenteadres is bijvoorbeeld ook veranderd. Er zijn nu nieuwe digitale plattegronden beschikbaar van de dorpen Emst, Epe, Oene en Vaassen. Die plattegronden zijn te vinden en te downloaden op  http://www.epe.nl/in-epe/nieuws_41625/item/nieuwe-plattegronden-dorpen-digitaal-beschikbaar_31510.html

Epenaar moet ABN AMRO 7 miljoen euro betalen

Stentor – De 47-jarige Epenaar John den B. – die intussen op Bonaire woont -, moet ruim 7 miljoen euro aan ABN AMRO betalen. Op 1 maart werd de voormalige horeca-ondernemer al veroordeeld voor oplichting. Hij zou de bank voor ruim 11 miljoen euro hebben benadeeld.

lees verder op  http://www.destentor.nl/epe/epenaar-moet-abn-amro-7-miljoen-euro-betalen~ae2a0474/

Programma Geheugensteunpunt Epe in April 2017

Iedere dinsdagochtend is er van 10.00 tot 12.00 een activiteitenprogramma in het Geheugensteunpunt in Epe waarbij ontmoeting en geheugenfitness een belangrijk onderdeel zijn. Op 4 april pakken we de vragenkoffer erbij en gaan we met zijn allen op zoek naar de antwoorden. Het voorjaar komt op gang en de voorjaarsbloemen bloeien volop. Op 11 april staat ons programma in het teken van de voorjaarsbloemen. Welke zijn bij u favoriet en welke heeft u in de tuin.

Grote Handwerkverkoop.

De Handwerkclub van de “SWOE” houdt een grote verkoop van diverse handwerkspullen op dinsdag 11 april a.s. van 9.30 uur tot 16.30 uur in Dorpscentrum de Wieken te Vaassen.
Eens in de veertien dagen komt een groep van oudere dames bijeen in de Wieken om gezellig te handwerken en ze worden hierbij geholpen door een aantal thuiswerksters. Brei-, naai-, haak- en borduurwerken zijn de specialiteiten van deze verkoopdag.

SWOE: Voorlichting Laverna en Samen Eten in Wijksteunpunt Burgerenk.

Voorlichting Laverna tijdens het koffie-uurtje bij Wijksteunpunt Burgerenk

Op dinsdag 25 april komt een medewerker van Laverna voorlichting geven in de Huiskamer van het wijksteunpunt Burgerenk.

Laverna is een professionele en ondernemende organisatie die wonen en dagbesteding aanbied aan volwassenen en ouderen. Binnen een huiselijke sfeer bieden zij de cliënten individuele ondersteuning en gespecialiseerde dagbesteding met op de cliënt afgestemde activiteiten. Daarnaast bieden zij ook individuele begeleiding aan.

Let op, Dit maal is het koffie uurtje op dinsdag in plaats van de traditionele vrijdag!

Het koffie-uurtje van 10.00 tot 11.30 uur wordt gehouden in de huiskamer van het wijkgebouw de Burgerenk aan de Klimtuin 46 in Epe. Alle buurtbewoners zijn van harte welkom op de koffie. U mag vrijblijvend binnenlopen, u hoeft alleen te betalen voor uw gebruikte consumpties.

Voor informatie en/of aanmelding kunt u terecht bij:
Wijksteunpunt Burgerenk, Niki Binnendijk
Telefonisch bereikbaar tussen 8.30- 12.30 uur op nummer 0578-620988 of iedere werkdag tussen 9.00 en 10.00 uur op het nummer 0578-617118.
Voor meer informatie kijk op www.swo-epe.nl

Samen Eten in Wijksteunpunt Burgerenk;
Elke 2e dinsdag van de maand komt de kookgroep in het wijksteunpunt Burgerenk aan de Klimtuin 46 in Epe bij elkaar.
Op dinsdag 11 april 2017 bent U vanaf 17.00 uur van harte welkom om deel te nemen aan een gezamenlijke maaltijd. Er zal een heerlijke Russische maaltijd worden gekookt.

Er is een groep van vrijwilligers van de Burgerenk, die om beurten, voor anderen gaan koken in Wijksteunpunt de Burgerenk. Vanaf 17.00 uur verwelkomen zij hun gasten in de Huiskamer van de Burgerenk. Iedereen wordt voorzien van een kopje koffie of thee.
Deelname kost € 6,50 p.p. Daarnaast betaalt u voor uw gebruikte consumpties tijdens de maaltijd. De bijdrage betaalt u op de avond zelf aan de vrijwilligers van de kookgroep.

Mocht het vervoer naar de Burgerenk toe een probleem voor u zijn dan kunt u dat aangeven bij uw aanmelding. Er is dan een vrijwilliger die u van huis komt halen en later weer thuis brengt.

In verband met de inkoop van ingrediënten is het noodzakelijk dat u zich van tevoren aanmeldt. U kunt zich tot vrijdag 7 april aanmelden middels de opgavenlijst die op het prikbord in het wijkgebouw hangt of telefonisch op 0578-616935. Bij geen gehoor 0578-612089.

Voor meer informatie kijk op www.burgerenk.nl

Veel variatie in Infomix op Radio 794

Infomix is een informatief programma dat elke dinsdagavond te beluisteren is tussen 19:00 en 21:00 uur.
Zondag 2 april 2017 vieren The Unknown Singers hun 40 jarig bestaan met een uitvoering in de Grote Kerk van Epe met medewerking van Het Charivari Trio. Nel Bohré, Lenny Stomphorst en Bas Broekhuizen praten u bij.
Na ruim 40 jaar stoppen Willy en Hans Gorseling met interieurinrichting Top Service.

OM eist 2,5 jaar tegen Epenaar voor incest met stiefdochter

Stentor – De 45-jarige Freek V. uit Epe hoorde maandagochtend 40 maanden celstraf, waarvan 10 maanden voorwaardelijk, tegen zich eisen in de rechtbank in Zutphen. Hij zou zijn stiefdochter tussen haar achtste en twaalfde hebben misbruikt. Ook zou hij foto’s van haar hebben gemaakt.

lees verder op . http://www.destentor.nl/epe/om-eist-2-5-jaar-tegen-epenaar-voor-incest-met-stiefdochter~a49d69e8/

SWO/E: een kleurrijke bollentocht

In de maanden april t/m augustus 2017 organiseert SWO/E Welzijn en Ondersteuning Epe verschillende activiteiten voor 50 plussers uit de Gemeente Epe.
Een programmaboekje is vanaf eind maart verkrijgbaar bij het kantoor van de SWO/E aan de Stationsstraat 25 in Epe.

Op donderdag 20 april 2017 is er een bustocht naar de bollenvelden.
Na een lange winter periode rijden we vandaag de lente tegemoet. We rijden via een toeristische route naar Kampen.

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers