Daily Archives: 4 maart 2017 11:51

Restaurant Schaveren in Emst failliet verklaard

Stentor – Emst – De rechtbank in Gelderland heeft restaurant Schaveren in Emst failliet verklaard. De curator, mr. Theo Verhoeven uit Apeldoorn, doet momenteel onderzoek na het faillissement en eventuele oplossingen.

Met het faillissement dreigt het gebouw weer voor langere tijd leeg te staan. Dat gebeurde in het verleden ook al eens. Vanaf eind april 2015 is het restaurant in het buitengebied van Emst onder leiding van Peter Claassen geopend, nadat er daarvoor een jaar of drie geen activiteit was. Claassen bevestigt het faillissement, maar heeft verder geen behoefte om te reageren.

lees verder op http://www.destentor.nl/epe/restaurant-schaveren-in-emst-failliet-verklaard~a2c7f8b5/

‘Ongewenste vreemdeling’ in de cel in Epe

Stentor – Vier verdachte personen zijn in de nacht van donderdag op vrijdag door de politie aangehouden. Ze reden in een auto die vol lag met inbrekerswerktuig. Een van de vier is vermoedelijk een ongewenste vreemdeling.

Het kwartet werd door een oplettende beveiligingsbeambte gesignaleerd in de wijk Vegtelarij in Epe. Hij volgde het in zijn ogen verdachte voertuig met inzittenden en waarschuwde de politie.

lees verder op http://www.destentor.nl/epe/ongewenste-vreemdeling-in-de-cel-in-epe~a6f3154b/

Praotstoel 794

11/03: NL Doet in Emst en Heerde, Oudijzeractie Jenaplan-Beatrixschool, Hof van Cramer naar 2018?
Cor Rorije maakt opnamen in Emst waar vrijwilligers en buurtbewoners het centrum gaan verfraaien met nestkastjes. Doormiddel van frisse kleurtjes maken zij er een fleurige wijk van.
Tony van Dommelen praat met de mensen achter de Oudijzeractie van de Jenaplan-Beatrixschool in Hoorn.

Veel animo voor cursus Gastheer van het Landschap in gemeente Epe

Gemeente Epe is rijk aan uitgebreide natuurgebieden, cultuurhistorische schatten en wilde dieren. Bovendien zijn er de meeste sprengen van de hele Veluwe te vinden. Voldoende ingrediënten waar recreatie-, horeca- en agrarische ondernemers in dit gebied de vruchten van kunnen plukken. Op 9 maart 2017 start IVN Gelderland het programma Gastheer van het Landschap in de gemeente Epe. Deze bijeenkomst is de eerste in een rij van vier middagen waarbij recreatie-, horeca- en agrarisch ondernemers in de toeristische sector – in de gemeente Epe – geïnformeerd worden over de bijzondere waarden van het gebied waarin zij ondernemen.

Kunstlezing: Watteau en zijn Franse volgers

Heerde- De kunstlezingen van Cultuurplein Noord Veluwe trekken steeds meer bezoekers. De nieuwsbrief gaat maandelijks naar steeds meer kunstliefhebbers op de noord Veluwe. De komende kunstlezing is net als voorgaande edities gerelateerd aan exposities in verschillende musea in het land. Het Teyler museum in Haarlem toont vanaf 3 maart t/m 14 mei 2017 werken van de 18de eeuwse Franse Kunstenaar Jean-Antoine Watteau en zijn Franse navolgers.

Thema lunches

Voor mensen die kanker hebben (gehad), naasten en/of nabestaanden organiseert Stichting ´kLEEF! dit voorjaar vier lunches met ieder een ander thema. Donderdag 16 maart is de eerste uitgebreide lunch en het thema is “voorjaar”.
Aanmelden? Tot 1 dagen van te voren 10 uur via telefoonnummer 055-5762676, of mail info@stichtingkleef.nl of loop binnen in ons huis aan de Vosselmanstraat 4 in Apeldoorn.

CPE serie Klassiek in de Kerk

Concert Matangi Quartet en gitarist Izhar Elias

Op donderdag 23 maart treden in de Grote Kerk van Epe een Nederlands topstrijkkwartet en een Nederlandse topgitarist op, uitgenodigd door het Cultureel Platform Epe.
Het Matangi Quartet was een van de eerste strijkkwartetten die de Strijkkwartet Academie in Den Haag met veel succes heeft gevolgd, na hun conservatoriumopleiding.

Praotstoel 794

11/03: NL Doet in Bloemfontein, Oudijzeractie Lenaplan-Beatrixschool, Hof van Cramer naar 2018?
Cor Rorije is dan in Vaassen waar in en bij Bloemfontein een NL-Doen actie is door de wijkraad en vrijwilligers.
Tony van Dommelen praat met de mensen achter de Oudijzeractie van de Jenaplan-Beatrixschool in Hoorn.

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers