Daily Archives: 17 maart 2017 11:23

Meere-orgelconcert met Wim Magré

Op donderdag 30 maart a.s. speelt de bekende Elburgse organist Wim Magré in de maandelijkse serie concerten op het Meere-orgel in de Grote Kerk van Epe. Wim Magré begint zijn concert met een paar stukken van de beroemde organist Feike Asma. Bijna vanzelfsprekend heeft hij Johann Seb. Bach ook opgenomen in het programma, en werken van Mendelsohn-Bartholdy, Camile Saint-Saëns en Guilmant. Het concert eindigt met een Koraalfinale van Willem Hendrik Zwart.
Het concert begint om 20.00 uur, de Grote Kerk aan de Beeklaan 1 Epe is open vanaf 19.30 uur. Entree € 7,50.

Tekenen en meer………

Heerde- Wegens succes gaan we verder met de workshop Tekenen en meer…. We beginnen op 22 maart 2017 met een gratis proefles van 14.30 tot 16.00 uur. De workshop zelf start vervolgens vanaf 29 maart met nog 11 lessen van 1,5 uur.

In deze lessen ga je niet alleen weer lekker veel tekenen, maar ook verschillende teken materialen en andere technieken (beter) leren kennen.

Verboden vruchten – Verhalen op de rand

Op zaterdag 25 maart om 20.30 uur vindt in ´t Cafeetje van Marja, Hoofdstraat 166, een unieke vertelvoorstelling plaats. Drie vertellers vertellen hun mooiste verhalen rond het thema van de Boekenweek 2017 ‘Verboden vruchten’.
Cor Klein Heerenbrink vertelt, in Veluws dialect, ´De Poezemuis´, een verhaal van de vermaarde Italiaanse schrijver Dario Fo. Een onschuldige herdersjongen trouwt met de nicht van de pastoor.

Benefietdrive Bridgen4KiKa in Zwolle

Benefietdrive Bridgen4KiKa in Zwolle op zaterdag 8 april a.s. in de Businesslounge van het PEC stadion, met speciale medewerking van de (inter)nationale kampioenen uit Zwolle: Magdaléna Tichá en Richard Ritmeijer!

Zij zeggen: Wij zijn er zaterdag 8 april, U ook?

De Filmliga Epe

EPE – De Filmliga Epe is ook in de eerste maand van het jaar 2017 hét adres voor kwaliteitsfilms ! In 2017 staan er ook al een hele serie prachtfilms geprogrammeerd. Eén keer per 14 dagen kunt u lekker dichtbij huis op vrijdagavond naar de film. Laat u verrassen door films waar je stil van wordt, die ontroeren, die je laten lachen of die je aan het denken zetten.

Nieuw: yoga op donderdagmiddag

Pijn, vermoeidheid, vragen en emoties door kanker geven spanning in het lichaam. Zoals bekend heeft spanning op zijn beurt weer invloed op pijn en vermoeidheid.
Veel gasten ervaren ontspanning door yoga. Met rustige en aandachtige oefeningen ervaart men hoe spanning kan weg vloeien. Geen enkele beperking hoeft een belemmering te zijn.

Binnenkort starten wij met het geven van wekelijkse yoga lessen op de donderdagmiddag.

Gezellige toneelavond voor jonge mantelzorgers in de leeftijd van 8-12 jaar

Veel jongeren maken het mee; er is bij hen thuis iemand langdurig ziek. Bijvoorbeeld vanwege een lichamelijke of psychische ziekte, een handicap of een ernstige verslaving. Dat kan de vader of moeder zijn, maar ook een broer of zus of een ander familielid, zoals opa of oma.
Bij 1 op de 4 jongeren is dit het geval. We noemen deze jongeren ook wel jonge mantelzorgers.

Feestelijke opening Bibliotheek op School Gildeschool Epe

De bibliotheek op de Gildeschool in Epe is in officieel in gebruik genomen. De openingshandeling bestond uit het doorknippen van een slinger. Bij de opening waren 5 leerlingen uit verschillende groepen aanwezig, samen met leesconsulent Mieke Messie van de Bibliotheek Noord-Veluwe en “biebouder” Mayke Teijssen.

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers