Monthly Archives: april 2017

Een crimineel broeinest waar mensen illegaal wonen.

Omroep Gelderland – EPE – Een crimineel broeinest waar mensen illegaal wonen. Zo bestempelt de gemeente Epe Chaletpark De Beekhorst. De gemeente wil dat het park zich weer op toeristen richt en dat er een einde komt aan permanente bewoning. Het is onderdeel van een plan om het toerisme op de Veluwe te verbeteren.

Eper Fiets 4 Daagse

Fietsen? JA, natuurlijk! 4 dagen door de mooie natuur in en rondom Epe en de buurtdorpen. U kunt u vooraf al inschrijven bij het VVV in Epe, of via de website: www.burgerenk.nl.Startpunt: Wijkgebouw “BURGERENK” Klimtuin 46 Epe

En dat al voor de 30ste keer!

Vluchtelingen worden gehuisvest in de wijk “Vegtelarij”.

Stentor – Twee panden aan de Vegtelarijweg in Epe worden voor een nog onbepaalde tijd ingezet voor kamerverhuur. In eerste instantie gaat het om huisvesting van statushouders, of vluchtelingen met een tijdelijke verblijfsvergunning.

lees verder op http://www.destentor.nl/epe/statushouders-in-panden-vegtelarij-epe~a2126451/

Programma Geheugensteunpunt Epe in Mei 2017

Iedere dinsdagochtend is er van 10.00 tot 12.00 uur een activiteitenprogramma in het Geheugensteunpunt in Epe waarbij ontmoeting en geheugenfitness een belangrijk onderdeel zijn. Op 2 mei hebben we het over de bevrijding wat herinnert u zich daar nog van. Daarna doen we cijferspellen. Quizvragen staan op 9 mei op het programma, met elkaar gaan we op zoek naar de antwoorden.

Dwaallicht, concertlezing door Josha Zwaan en Anne Magda de Geus

Op donderdag 11 mei vindt om 20.00 uur in de bibliotheek van Epe een bijzonder evenement plaats, georganiseerd door Cultureel Platform Epe en de Bibliotheek Noord Veluwe in Epe: een literair concert/concertlezing door schrijfster Josha Zwaan en celliste Anne Magda de Geus over de roman Dwaallicht.
In Dwaallicht speelt de cello een grote rol. In een avondvullend programma leest Josha Zwaan voor en vertelt zij over de roman.

Voorlichting: “ Vergeetachtigheid of dementie? “

Naarmate mensen ouder worden gaat het geheugen vaak steeds minder goed werken.
Bij 1 op de 5 mensen resulteert dit in een vorm van dementie. Maakt u zich zorgen over uw geheugen of over het geheugen van bijvoorbeeld uw partner ,vader ,moeder of een ander in uw omgeving kom dan naar een voorlichtingsbijeenkomst.
Het Geheugensteunpunt Epe, de SWOE en Alzheimer Oost Veluwe vinden het belangrijk om aan inwoners van de gemeente Epe informatie te geven over geheugenproblemen en dementie.

Singer Kreatief breidt uit met groot assortiment modestoffen

EPE – Singer Kreatief in Epe is al jaren dé winkel voor iedereen die houdt van breien, haken, borduren, knutselen, sieraden ontwerpen of quilten. Maar er is de afgelopen periode een zeer aanvullende uitbereiding van het assortiment gekomen, vertelt eigenaresse Attie Zweekhorst. “We hebben sinds kort een groot assortiment modestoffen te koop. Dus vind je het leuk om eigen kleding te maken? Dan kun je bij ons terecht voor een keur aan moderne stofjes.”

Koningsspelen 2017 op de Gildeschool

We zijn de Koningsspelen gezamenlijk gestart met de dans behorende bij het Koningslied ‘Okido’. Aansluitend hebben we heerlijk genoten van het gezonde ontbijt met als doel: samen ontbijten om zo de dag goed te beginnen en voldoende energie te hebben om lekker te bewegen en te sporten. Dit sluit perfect aan op ons vignet Gezonde school (bewegen en sporten).

Nieuwe expositie in De Ring

“Bound to be Free”

Maurice Tgr Kummer (1972) werd als Oostenrijker geboren in het zuiden van Nederland. Hij woont nu in Giesbeek in Gelderland, waar hij werkt als kunstschilder. Maurice Kummer studeerde cum laude af in Taal- en Cultuurstudies. Verder is hij autodidact.
Met zijn verhalen won Maurice Kummer diverse prijzen, zijn columns in Metro waren berucht, zijn gedichten zijn eenvoudig maar verwarrend. Maurice Kummer publiceerde verder 4 literaire romans. Hoewel hij de laatste jaren weinig meer schrijft maar vooral schildert, vertelt hij met zijn schilderijen nog steeds verhalen.

BuitengeWOON Fair op De Boerderij

OENE- Op het gezellig landelijke terrein van De Boerderij wordt op zaterdag 29 april de BuitengeWOON Fair georganiseerd.
Een fair die in het teken van het buitenleven en duurzaamheid staat. Zo is bijvoorbeeld de Passerel aanwezig met de mooie producten van verschillende locaties. Daarbij neemt Knap Goed natuurlijk haar duurzame woonartikelen mee in haar oldtimer aanhanger. Ook PlantCreatief uit Epe is aanwezig. Voor kinderen zijn er verschillende activiteiten.

Haringparty Lions in Epe steunt ook in 2017 Stichting Present

Op donderdag 22 juni 2017 is bij restaurant De Veldhoeve in Epe wederom de Haringparty van de Lionsclub Epe/Heerde. Ondernemers, bestuurders en vertegenwoordigers van het bedrijfsleven kunnen zich weer opgeven voor dit event.

De Haringparty is inmiddels een traditionele netwerkbijeenkomst. Ook in 2016 waren weer zo’n 250 deelnemers aanwezig om, onder het genot van een lekkere haring, elkaar te leren kennen, gezellig wat te drinken, maar ook om te bieden op de geweldige veilingprijzen. Het hoogtepunt van de veiling was ook toen uiteraard een vaatje haring. Dit alles voor het goede doel!

Nieuwe workshops voor kids in Epe en Heerde!

Vanaf woensdag 17 mei starten er in Epe en Heerde weer verschillende inspirerende workshops voor kids die de fantasie prikkelen. Creativiteit kun je ontwikkelen door uitdagende opdrachten van echte professionals. ‘De vakdocenten die we ook nu weer gevonden hebben voor deze workshops zijn stuk voor stuk zelfstandig werkende beeldende kunstenaars met de nodige didactische vaardigheden. Natuurlijk is het ook beregezellig.’ vertelt hoofd beeldende vormgeving, Annemiek Kühne. ‘Blok 5 van onze reeks Kunst, Klieder & Techniek zal weer veel kinderen aanspreken. Elke workshop bestaat uit 6 lessen en kost € 41,50.’

Jumbo Workshops.

Epe- Op dinsdag 25 en woensdag 26 april zijn er weer bijzondere workshops in de Jumbo in Epe. Op de dinsdag mogen volwassenen samen werken aan een Van Gogh! Er is een van Gogh geprojecteerd op 4 doeken van 60 x 80 cm die aan het einde aan elkaar worden geschroefd tot 1 groot werk! Op de woensdag mogen kinderen en jongeren samen werken aan een Keith Haring! Ook het werk van Haring wordt geprojecteerd op 4 doeken van 60 x 80 cm die aan het einde aan elkaar worden geschroefd tot 1 groot werk!

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers