Monthly Archives: april 2017

Singer Kreatief breidt uit met groot assortiment modestoffen

EPE – Singer Kreatief in Epe is al jaren dé winkel voor iedereen die houdt van breien, haken, borduren, knutselen, sieraden ontwerpen of quilten. Maar er is de afgelopen periode een zeer aanvullende uitbereiding van het assortiment gekomen, vertelt eigenaresse Attie Zweekhorst. “We hebben sinds kort een groot assortiment modestoffen te koop. Dus vind je het leuk om eigen kleding te maken? Dan kun je bij ons terecht voor een keur aan moderne stofjes.”

Koningsspelen 2017 op de Gildeschool

We zijn de Koningsspelen gezamenlijk gestart met de dans behorende bij het Koningslied ‘Okido’. Aansluitend hebben we heerlijk genoten van het gezonde ontbijt met als doel: samen ontbijten om zo de dag goed te beginnen en voldoende energie te hebben om lekker te bewegen en te sporten. Dit sluit perfect aan op ons vignet Gezonde school (bewegen en sporten).

Nieuwe expositie in De Ring

“Bound to be Free”

Maurice Tgr Kummer (1972) werd als Oostenrijker geboren in het zuiden van Nederland. Hij woont nu in Giesbeek in Gelderland, waar hij werkt als kunstschilder. Maurice Kummer studeerde cum laude af in Taal- en Cultuurstudies. Verder is hij autodidact.
Met zijn verhalen won Maurice Kummer diverse prijzen, zijn columns in Metro waren berucht, zijn gedichten zijn eenvoudig maar verwarrend. Maurice Kummer publiceerde verder 4 literaire romans. Hoewel hij de laatste jaren weinig meer schrijft maar vooral schildert, vertelt hij met zijn schilderijen nog steeds verhalen.

BuitengeWOON Fair op De Boerderij

OENE- Op het gezellig landelijke terrein van De Boerderij wordt op zaterdag 29 april de BuitengeWOON Fair georganiseerd.
Een fair die in het teken van het buitenleven en duurzaamheid staat. Zo is bijvoorbeeld de Passerel aanwezig met de mooie producten van verschillende locaties. Daarbij neemt Knap Goed natuurlijk haar duurzame woonartikelen mee in haar oldtimer aanhanger. Ook PlantCreatief uit Epe is aanwezig. Voor kinderen zijn er verschillende activiteiten.

Haringparty Lions in Epe steunt ook in 2017 Stichting Present

Op donderdag 22 juni 2017 is bij restaurant De Veldhoeve in Epe wederom de Haringparty van de Lionsclub Epe/Heerde. Ondernemers, bestuurders en vertegenwoordigers van het bedrijfsleven kunnen zich weer opgeven voor dit event.

De Haringparty is inmiddels een traditionele netwerkbijeenkomst. Ook in 2016 waren weer zo’n 250 deelnemers aanwezig om, onder het genot van een lekkere haring, elkaar te leren kennen, gezellig wat te drinken, maar ook om te bieden op de geweldige veilingprijzen. Het hoogtepunt van de veiling was ook toen uiteraard een vaatje haring. Dit alles voor het goede doel!

Nieuwe workshops voor kids in Epe en Heerde!

Vanaf woensdag 17 mei starten er in Epe en Heerde weer verschillende inspirerende workshops voor kids die de fantasie prikkelen. Creativiteit kun je ontwikkelen door uitdagende opdrachten van echte professionals. ‘De vakdocenten die we ook nu weer gevonden hebben voor deze workshops zijn stuk voor stuk zelfstandig werkende beeldende kunstenaars met de nodige didactische vaardigheden. Natuurlijk is het ook beregezellig.’ vertelt hoofd beeldende vormgeving, Annemiek Kühne. ‘Blok 5 van onze reeks Kunst, Klieder & Techniek zal weer veel kinderen aanspreken. Elke workshop bestaat uit 6 lessen en kost € 41,50.’

Jumbo Workshops.

Epe- Op dinsdag 25 en woensdag 26 april zijn er weer bijzondere workshops in de Jumbo in Epe. Op de dinsdag mogen volwassenen samen werken aan een Van Gogh! Er is een van Gogh geprojecteerd op 4 doeken van 60 x 80 cm die aan het einde aan elkaar worden geschroefd tot 1 groot werk! Op de woensdag mogen kinderen en jongeren samen werken aan een Keith Haring! Ook het werk van Haring wordt geprojecteerd op 4 doeken van 60 x 80 cm die aan het einde aan elkaar worden geschroefd tot 1 groot werk!

6 en 7 mei: Ruim 250 Middeleeuwers bevolken kasteel Cannenburch Vaassen

Op en rond kasteel Cannenburch in het Gelderse Vaassen ten noorden van Apeldoorn herleven zaterdag 6 en zondag 7 mei Middeleeuwse tijden. Aan de derde editie van het grote Middeleeuwse Festijn nemen ruim 250 “Middeleeuwers” deel. Beide dagen van 11.00 t/m 17.00 uur wanen de bezoekers er zich in de Middeleeuwen.

Het Middeleeuwse Festijn past in de geschiedenis van het kasteel. De vroegste vermelding van de Cannenburch dateert uit 1365. In 1543 kocht de Gelderse veldheer Maarten van Rossem de ruïne. Hij bouwde er het statige slot van drie verdiepingen, zoals dat er nu staat.

Bingomiddag de Wieken Vaassen 2 mei.

Dinsdagmiddag 2 mei is er weer een gezellige Bingomiddag, georganiseerd door de SWO/E Welzijn en Ondersteuning, in de Wieken in Vaassen.
Dit is de laatste bingomiddag van dit seizoen.
Het spel begint om 14.00 uur.
U bent van harte welkom.
Zie ook onze site www.swo-epe.nl voor meer activiteiten.

“Koning Willem III, Aardhuis en wilde zwijnen”.

Op donderdag 18 mei 2017 hebben wij een SWO/E uitstapje met de titel: “Koning Willem III, Aardhuis en wilde zwijnen”.
Wat een combinatie, maar het wordt leuk en wat gaan we doen? Als we in Hoog Soeren aankomen beginnen we met een lezing over het Koningshuis en het jachtslot. Er is ook een expositie over de natuur en het Kroondomein. Na de lezing en het bekijken van de expositie is er koffie met appelgebak. Dan volgt een wandelingetje over het natuurterrein en gaan we de wilde zwijnen voeren.

Brandweer Vaassen zet de deuren wijd open

Tijdens Koningsdag (donderdag 27 april) is brandweer Vaassen aanwezig met divers materieel achter de Dekamarkt aan de Torenstraat 29. Er zijn die dag verschillende demonstraties, en bezoekers kunnen zelf ook aan de slag. Speciaal voor de kinderen zijn er leuke (water)spelletjes en ander vermaak. Een leuk uitje voor de hele familie! Deze dag is voor de brandweer ook dé gelegenheid om inwoners van Vaassen warm te maken om zich aan te sluiten bij het korps.

Feestelijk Oranjeconcert op Meereorgel door Peter Eilander

Op donderdag 27 april is het Koningsdag en dan komt het normale orgelconcert van de laatste donderdag van de maand in de Grote Kerk van Epe te vervallen. Maar daar is het volgende op gevonden: de orgelconcertserie gaat gewoon door op de zaterdag erna. Op zaterdag 29 april is het aan organist Peter Eilander om het feestelijke Oranjeconcert in de serie Concerten op het Meere-orgel in Epe te geven. Op het programma staan onder meer werken van Willem Hendrik Zwart, Willem Vogel, Cor Kee en Herman van Vliet
Het concert begint om 20.00 uur; de Grote Kerk aan de Beekstraat 1 is open vanaf 19.30 uur. Toegang € 7,50 .

Zorgen over uitbreiding VMI in Polen

Veluweland – EPE – VMI breidt uit in Polen. De Gelders CDA-statenfractie heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van gedeputeerde staten over deze uitbreidingsplannen. De fractie maakt zich zorgen over de gevolgen, bijvoorbeeld op het gebied van de werkgelegenheid voor de locatie in Epe.

lees verder op  http://veluweland.nl/zakelijk/zorgen-over-uitbreiding-vmi-polen-230158

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers