Daily Archives: 13 april 2017 13:31

Zorgen over uitbreiding VMI in Polen

Veluweland – EPE – VMI breidt uit in Polen. De Gelders CDA-statenfractie heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van gedeputeerde staten over deze uitbreidingsplannen. De fractie maakt zich zorgen over de gevolgen, bijvoorbeeld op het gebied van de werkgelegenheid voor de locatie in Epe.

lees verder op  http://veluweland.nl/zakelijk/zorgen-over-uitbreiding-vmi-polen-230158

Zendmast KPN leidt tot onrust in omgeving Emst

Stentor – Een zendmast voor mobiele telefonie van KPN die op camping Reina’s Hoeve in de buurtschap Schaveren, bij Emst, moet komen, leidt tot onrust onder omwonenden.

Volgens de actievoerders komt de mast op minder dan honderd meter afstand van sommige huizen te staan. Ze zijn bang dat dit gevolgen kan hebben voor de gezondheid van de bewoners.

lees verder op:  http://www.destentor.nl/epe/zendmast-kpn-leidt-tot-onrust-in-omgeving-emst~aa3e62ce/

Voorlichting Laverna tijdens het koffie-uurtje bij Wijksteunpunt Burgerenk

Op dinsdag 25 april komt een medewerker van Laverna voorlichting geven in de Huiskamer van het wijksteunpunt Burgerenk.

Laverna is een professionele en ondernemende organisatie die wonen en dagbesteding aanbied aan volwassenen en ouderen. Binnen een huiselijke sfeer bieden zij de cliënten individuele ondersteuning en gespecialiseerde dagbesteding met op de cliënt afgestemde activiteiten. Daarnaast bieden zij ook individuele begeleiding aan.

Discobowlen voor jongeren die opgroeien met zorg.

1 op de 4 jongeren groeit op met een (psychisch) zieke of gehandicapte ouder, broer, zus of ander inwonend familielid. Deze jonge mantelzorgers hebben zorgen voor en/of over het zieke familielid. Jongeren die opgroeien met zorg vragen niet snel om aandacht of hulp. Maar ze verlangen wel degelijk naar erkenning en begrip. Koppel, KAP en SWO/E willen de jonge mantelzorgers een stuk erkenning en begrip geven door avonden voor jonge mantelzorgers te organiseren. Vrijdag 21 april hebben we gezellige discobowlingavond op het programma staan. De avond is van 18.00 uur tot 20.00 uur. Het bowlen vindt plaats in de Hezebrink, Ds. Van Rhijnstraat 69 in Emst.

Veilig op pad in de natuur

Lente; veel mensen trekken eropuit. De natuur is prachtig, maar ook heel kwetsbaar. Eén nonchalant weggegooide sigarettenpeuk of stuk glas kan al de oorzaak zijn van een brand die een enorm natuurgebied verwoest. Veruit de meeste natuurbranden worden veroorzaakt door menselijk gedrag.
De Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland geeft u graag een paar tips voor een veilige wandeling, picknick of barbecue.

‘Blauwe woorden’: Wat is in godsnaam een moeder?

Over enkele weken (op 1 mei) verschijnt de debuutroman van Marina Dubois. In ‘Blauwe woorden’ beschrijft de Vlaamse auteur het leven van een vondeling. Als Sien van haar ‘nanou’ verneemt dat die haar eigen moeder niet is, verstommen alle woorden in haar mond. De duizenden gedachteknopen in haar hoofd vinden slechts een uitweg langs de ‘blauwe woorden,’ de woorden die ze schrijft en in een sprookje giet om haar leven verteerbaar te maken. Haar leven dat één onbevredigde zoektocht lijkt naar het antwoord op de vraag ‘wat is in godsnaam een moeder?’

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers