Verboden vruchten – Verhalen op de rand

Op zaterdag 25 maart om 20.30 uur vindt in ´t Cafeetje van Marja, Hoofdstraat 166, een unieke vertelvoorstelling plaats. Drie vertellers vertellen hun mooiste verhalen rond het thema van de Boekenweek 2017 ‘Verboden vruchten’.
Cor Klein Heerenbrink vertelt, in Veluws dialect, ´De Poezemuis´, een verhaal van de vermaarde Italiaanse schrijver Dario Fo. Een onschuldige herdersjongen trouwt met de nicht van de pastoor. De eerste huwelijksnacht wordt een aaneenschakeling van schuine misverstanden, spannende spelletjes en pikante details.
Marjo Dames vertelt een nieuw paradijsverhaal. Het aloude verhaal krijgt een nieuwe wending als Eva van de verboden vrucht eet, haar vleugels uitslaat en het Paradijs verlaat. Deze monoloog is gebaseerd op Guus Kuijers ‘De bijbel voor ongelovigen’.
Kees Posthumus vertelt ´De geboorte van de speelman´. Een arme boer maakt een dorre berghelling, ‘de keutel van de duivel’ tot een bloeiende tuin. Maar dat gaat niet zomaar… Macht en onmacht, overgave en verzet in een verhaal uit Dario Fo’s Mistero Buffo.
De vertellers gaan na afloop met de pet rond.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn
Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers