Je eigendommen wil je altijd goed beschermen. Je hebt er niet voor niets hard voor gewerkt en het kan ontzettend vervelend zijn wanneer iemand anders daar misbruik van maakt of er schade aan brengt. Daarom wil je heel graag je eigen eigendommen goed beschermen maar ook de eigendommen voor jouw bedrijf. Want ook daar werk je uiteraard hard voor. Maar hoe kan jij bijvoorbeeld jouw bedrijfspand goed beveiligen?

 

Camera's

Wanneer je er voor zorgt dat overal ogen zijn, offerwijl camera's, kan je alles op een later moment terug kijken. Dit kan natuurlijk goed werken wanneer er iemand in jouw pand is geweest die er niet hoort en je hem op beeld kan betrappen. Het kan je een hoop ellende schelen. Want heb je dit niet, dan is het zoeken naar een onzichtbare speld in een hooiberg. Je hebt totaal geen idee waar je naar op zoek bent op dat moment.

 

Mistgeneratoren

Iedereen kent uiteraard de beveiligingscamera's wel. Maar je kan ook gebruik maken van en mistgenerator. Misschien vraag je je nu op het moment wel af wat dat eigenlijk inhoudt. Een mistgenerator reageerd op bewegingen. Wanneer jij als laatste uit het pand weg gaat en je stelt de mistgenerator in, dan zal het als volgt werken wanneer er iemand ongevraagd op jouw terrein wilt komen. De generator ziet een beweging en zal hierop reageren. Hierdoor komt er een dikke laag mist vrij en zal er ook gelijk een sein worden gestuurd naar de beveiliging om naar de locatie te komen. Doordat de indringer omringt wordt door dikke mist kan diegene niets zien en ook niet zien waar naar toe te lopen. Eigenlijk zit de indringer nu vast in de val. En dat is precies wat je wilt natuurlijk. 

 

Beveiliging laten rondlopen

Dit is natuurlijk ook nog een optie waarvoor je kan kiezen. Door in shifst beveiliging laten rond lopen op het terrein. Zo kan er ook gelijk ingegrepen worden wanneer er een indringer op het terrein gezien is. Echter wordt hier minder snel voor gekozen omdat je hier elke dag kosten aan kwijt bent en bij de andere eigenlijk eenmalige aanschaf kosten hebt en daarna eigenlijk alleen aan het onderhoud om het goed te laten werken.

 

Wel is het vaak een tip om een combinatie te doen. Want je hebt ook hele slimme indringers die op alles zijn voorbereid en zo de beveiliging kan misleiden of het nu de camera's zijn, de mistgenerator of juiste de lopende beveiliging goed kunnen ontwijken.