Er zijn veel redenen om ervoor te willen zorgen dat je werknemers gelukkig zijn op hun werk. De belangrijkste reden is misschien wel dat het gewoon leuk is om een ander gelukkig te zien. Daar word je zelf ook weer gelukkiger van! Maar werknemers die het fijn hebben op hun werk zijn ook productiever en zijn minder geneigd om naar een ander bedrijf over te stappen. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw werknemers inderdaad gelukkig zijn op hun werk? Hieronder drie tips om daaraan te werken.

Het gevoel onmisbaar te zijn

Natuurlijk, de meeste mensen werken omdat ze nou eenmaal de kost moeten verdienen. Maar er speelt ook iets anders. Het is ook helemaal niet léúk om de hele dag niets te doen en thuis te zitten. Het geeft een fijn gevoel om jezelf nuttig te maken en dat gevoel zoeken mensen ook in hun baan. Het is daarom belangrijk dat je werknemers het gevoel hebben dat hun werk belangrijk is en dat zij bijdragen aan het succes van het bedrijf. Daarvoor loont het om het belang van ieders bijdrage te benadrukken en het succes met elkaar te delen. Werknemers die zich gewaardeerd voelen, halen meer voldoening uit hun werk en zijn daarom gelukkiger met hun baan.

Een fijne werkomgeving

Niemand vind het leuk om een zuurstofloos en grijs kantoorgebouw te werken. Een makkelijke manier om de ruimtes op te fleuren is door planten toe te voegen. Veel planten hebben bovendien een luchtzuiverende werking, hiermee sla je dus twee vliegen in één klap! Je kunt de werkomgeving nog prettiger maken door een fijne zithoek te creëren, gezamenlijke prestaties op een “wall of fame” te benadrukken en door te spelen met kleur. Ook de werkomgeving die niet tastbaar is, het sociale aspect dus, is heel belangrijk. Om dit te bevorderen kun je een tafelvoetbaltafel neerzetten, of wekelijks een vrijdagmiddagborrel te organiseren!

Jezelf kunnen ontwikkelen

Tot slot is het voor de meeste mensen belangrijk dat zij zich kunnen blijven ontwikkelen. De tijd dat iemand veertig jaar voor hetzelfde bedrijf werkte is echt voorbij. Tegenwoordig zijn de meeste mensen op zoek naar voortdurende uitdaging en manieren om zichzelf te ontwikkelen. Het is dus belangrijk om dit te faciliteren! Je kunt coaches invliegen om workshops te geven, of je kiest voor een modernere versie van leren, zoals bijvoorbeeld het blended learning. Dit is vaak een combinatie van online en offline trainingen, die erg geschikt is voor grotere groepen mensen met afwisselende leerstijlen. Hoe je het ook aanpakt, zorg er in ieder geval voor dat werknemers de ruimte krijgen om aanvullende trainingen te volgen, bijvoorbeeld door hier een persoonlijk budget voor vrij te stellen.