Vroegah

Het is 1800. Je man is zojuist met alle mannen samen vertrokken naar de fabriek, wakker geworden door de fabrieksbel. Je kinderen rennen rond maar gaan gelukkig zometeen naar school. Sinds kort is dit verplicht voor alle kinderen, en gelukkig wordt dit verzorgd door de overheid. Je brengt ze naar school, en jouw dag als huisvrouw begint. Je maakt het huis schoon, voert de kippen in de tuin en zoekt de eitjes in hun verblijf. Hierna ga je naar de markt, waar je stoffen koopt voor nieuwe kleding, bij de zuivelkraam je melk en boter inslaat en daarna bij de vleeskraam genoeg eten meeneemt voor vanavond. Nog een zak aardappelen en je bent compleet. Met de kruiwagen ga je terug naar huis, om het eten voor te bereiden en uit de gekochte stof een jurk te naaien voor de jongste. De was doe je erna in een emmer met een wasrekje en het blok zeep wat je ook gebruikt voor het wassen van de haren van de meiden, de afwas en de vloer. En zo herhaalt elke dag zich ongeveer. Het is simpel, maar toereikend.

2019

Flash forward! Het is 2019, jij hebt je parttime dag en je man is ZZP’er en zit boven. De kinderen zijn naar de vrije school, en je wasmachine is zojuist kapot gegaan. Althans, hij is misschien nog wel te maken, maar de kosten van een monteur zijn hoger dan een nieuwe kopen via het internet. Die wordt dan nota bene nog thuisbezorgd en op de juiste plek aangesloten, allemaal gratis. De oude wordt dan meteen meegenomen. Nu nog een nieuwe uitzoeken. Je opent Google, en wordt overvallen door de vele keuzes die er zijn. En dit is niet alleen voor de wasmachine zo: bij elk product wat zich in je huis bevindt – van eten tot beddengoed en van prullenbak tot TV – bestaan er zo veel keuzes dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Was het vroeger toch een stukje makkelijker… help!

Keuzes

Door de jaren heen zijn de keuzes groter en groter geworden. Dat kan het lastig maken om snel en efficiënt te shoppen. Online winkelen biedt hierin opties. Je hoeft niet meer langs alle winkels om te vergelijken en je kan het laten thuisbezorgen wanneer je wil. Nu alleen nog een manier om te kiezen uit de vele soorten merken. Bespaar jezelf de rompslomp en maak gebruik van sites die kunnen Vergelijken. Zo heb je snel de juiste keus, en kan je je tijd inzetten voor andere dingen. Het schoonmaken van het huis bijvoorbeeld. Wel samen met je man natuurlijk. Het is immers geen 1800 meer.