Slecht ter been zijn is ontzettend lastig, al helemaal als je bijvoorbeeld graag een dagje uit gaat met je familie of vrienden, of een andere gelegenheid waarbij veel bewegen een must is. Gelukkig is er een simpele oplossing, ook voor diegene die zich geen permanente rolstoel kan veroorloven: een rolstoel huren!

Waarom een rolstoel?

De meeste rolstoelen zijn gemakkelijk voort te bewegen door de inzittende zelf door het bewegen van de handondersteuning aan de beide wielen.  Mocht dit niet mogelijk zijn, dan zijn er meestal nog de handvaten op de rug, die het mogelijk maken de rolstoel te laten duwen door een begeleider. Ook zijn haast alle rolstoelen erg mobiel en kunnen ze makkelijk opgevouwen worden (ze passen in haast elke kofferbak!). Nog een voordeel van de rolstoel is dat het een veiliger alternatief is tegenover krukken; er is minder kans dat de persoon omvalt of op de een of andere manier wordt aangestoten.

Waarom huren?

Het huren van een rolstoel is, zoals hierboven ook al benoemd is, een goed alternatief voor de permanente aanschaf van een rolstoel. Vooral als het probleem tijdelijk is, is huren een slimmere optie. Het feit dat huren zo makkelijk is tegenwoordig maakt ook dat een blessure of een ander probleem een stuk minder erg hoeft te voelen. Wel moet je met het huren van een rolstoel goed kijken naar de prijs. Veel websites bieden namelijk dezelfde rolstoel aan tegen een andere prijs. Er zijn gelukkig websites die de beste prijs eruit filteren (zoals de link hierboven). Ook is het slim om, voordat je gaat huren, te bedenken waarvoor je de rolstoel precies wilt gebruiken. Moet hij veel opgetild worden? Dan is het slim om een lichte rolstoel te kiezen. De maximale belasting van een rolstoel is ook iets waar je even naar zou kunnen kijken. Voor de meeste rolstoelen is dit 120 kilo.  Nog iets wat slim is om te checken is de zitbreedte van de stoel. Zo voorkom je dat de inzittende ongemakkelijkheid ervaart in zijn/haar rolstoel.

Een rolstoel huren is dus een gemakkelijke oplossing als je slecht ter been bent. Er is minder risico en dit versnelt waarschijnlijk het eventuele herstelproces. Slecht ter been zijn hoeft dus helemaal niet te betekenen dat je nergens meer naartoe kan. In tegendeel!