De zomer is weer aangekomen, en hoe! Op het moment van schrijven is het weer een loei hete dag. Perfect dus om naar de waterkant te trekken van een van de vele plassen, meren en rivieren die Nederland te bieden heeft. Maar behalve een beetje spetteren en zwemmen is er nog veel meer leuks te doen op en rond het water. Daarom hier drie geweldige water activiteiten om je deze zomer zoet mee te houden.

Werp een lijntje uit!

Vissen blijft al generaties lang populair onder jong en oud, en terecht! De hengelsport kan op zoveel verschillende manieren beoefend worden dat er voor iedereen wel iets tussen zit. Kan jij bijvoorbeeld slecht stil zitten op een strandje de hele dag? Ga dan eens proberen wat baarsjes aan de haak te slaan. Alles wat je nodig hebt is een licht werphengeltje en een kunstaasje en je bent klaar om te gaan! Maar voor de luiaards onder ons is het natuurlijk altijd leuk om met een bamboe hengeltje een voorntje te vangen. Vergeet echter nooit je vispas, want een boete kan een mooie zomerdag flink verpesten!

Bootje varen

Varen blijft wellicht de beste manier om een zomerse dag door te komen. Niks is meer ontspannend dan lekker ronddobberen in een bootje, en het hoeft echt geen jacht te zijn! Heel leuk is het zelfs om een oud roeibootje op te kop te tikken en deze zelf op te knappen. Dit is makkelijker dan je denkt en met behulp van wat epoxy giethars schijnt jou privé jacht je tegemoet. Nu nog een klein buitenboord motortje  erachter en je bent klaar om te gaan. Het voordeel van een klein roeibootje opknappen is dat ze meestal makkelijk in de tuin zijn op te slaan. Je hoeft dus nooit liggeld te betalen. Het nadeel is natuurlijk wel dat je een aanhanger moet hebben als je niet aan het water woont en dat een bootfeest er niet zo snel in zal zitten, maar dat mag de pret van je eigen privé jacht zeewaardig maken niet drukken! En wanneer dit allemaal niet mogelijk is kan je altijd nog eens voor een huurbootje gaan.

Surf erop los

Om te surfen hoef je dus echt niet helemaal naar Hawaii. Langs de kust zitten genoeg surfscholen waar je bijvoorbeeld een dagcursus kan volgen. Maar ook op de plaatselijke plas is vaak wel een kitesurf of windsurf school te vinden. Voor de avontuurlijk aangelegde waaghalzen onder ons is zo beetje elke vorm van surfen een geweldige tijdsbesteding. Dus ga eens langs voor een cursus of proefles!