De Nederlandse zomer is inmiddels echt begonnen, een benauwde warmte afgewisseld met zware onweersbuien. Het risico om plotseling een flinke bui op je hoofd te krijgen mag de pret echter niet drukken! In deze blogs enkele tips om het perfecte tuinfeest te organiseren en goed voorbereid te zijn op alle weersomstandigheden!

Partytent voor beschutting

Op elk tuinfeest hoort een goede partytent, zeker wanneer de kans op buien groot is. Maar ook als het niet regent kan een partytent heel handig zijn. Je kunt onder de partytent een grote buffettafel neerzetten, zodat je eten niet in de zon hoeft te staan. Dit geldt trouwens ook voor de gasten die snel in de zon verbranden! Voor maximale efficiëntie zet je onder de partytent geen eettafels neer, maar kies je voor kleine ronde statafels. Hierdoor zullen er meer mensen onder de tent passen in het geval van regen! Met z’n allen onder de partytent staan in de stromende regen is misschien niet ideaal, maar je kunt het wel gezelliger maken. Hang bijvoorbeeld gekleurde lampjes op aan het frame van de tent om direct meer sfeer te creëren! Je kunt ook hangplantjes ophangen. Om het geheel helemaal regen roof te maken kun je ook een vloer bouwen van pallets met rubbermatten er overheen.

Zwembad voor verkoeling

Naast (plotselinge) hoosbuien wordt de Nederlandse zomer ook gekenmerkt door een drukkende warmte. Zeker de afgelopen jaren hebben we veel warme dagen gehad en het is dus goed om je hierop voor te bereiden. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een intex zwembad om te zorgen voor verkoeling op hete dagen. Op hele warme dagen zullen al je gasten dankbaar zijn voor het verkoelende voetbad. En als et iets minder heet is dan zullen de kinderen alsnog graag plezier maken in het water. Hoe dan ook is dit dus geen slechte keuze! Let er natuurlijk wel op dat iedereen het water verlaat als het onweer losbarst en dat er geen stopcontacten/elektrische apparatuur in de buurt is!

Dekentjes voor de warmte

Op sommige zomeravonden blijft het nog lang een aangename temperatuur, maar op andere avonden kan het plotseling erg afkoelen. Je wil natuurlijk niet dat je gasten dan opeens vertrekken (of wel, negeer dan de volgende tip). Zorg er daarom voor dat je een aantal lekkere warme fleecedekens klaar hebt liggen. Het leukste is om ook één of meerdere vuurkorven neer te zetten. Dan kan iedereen gezellig knus met een dekentje om de vuurkorf heen zitten! En om het geheel helemaal af te maken zorg je dat er ook een gitaar spelende gast aanwezig is, die het idyllische geheel met wat live muziek af kan maken.