Je trouwdag is de mooiste dag van je leven. Naast de bevalling van je kinderen natuurlijk. De meeste vrouwen trouwen maar één keer. Maar er zijn ook vrouwen die een kick krijgen van trouwen. Ze mogen een mooie trouwjurk aan. Plannen een geweldig feest en krijgen daarna weer kinderen. Zo’n vrouw is mijn tante ook. Inmiddels drie keer getrouwd en van verschillende mannen kinderen.

Liefde op het eerste gezicht

Inmiddels is het alweer 40 jaar geleden dat mijn tante voor het eerst trouwde. Met toen haar prins op het witte paard. Theo, een welgestelde man van eind 20 woonachtend in Breukelen. Ze leerden elkaar kennen via vrienden. Mijn moeder en tante hadden dezelfde vriendengroep en gingen destijds veel met elkaar om. Mijn moeder had een relatie met Chris en zijn beste vriend was Theo.

Het was liefde op het eerste gezicht. Na een avond stappen belandden de twee bij elkaar in bed en werd mijn tante zwanger van haar eerste kind. Omdat de liefde zo goed voelde en ze zo vertrouwd met elkaar waren besloten ze te trouwen. Op 24 jarige leeftijd trouwde mijn tante met haar prins op het witte paard. Althans dat dacht ze. Eenmaal bevallen van haar eerste dochter werd hun relatie op de proef gesteld. Theo was nog helemaal niet klaar voor het vaderschap en zette er na 2 jaar een punt achter. De twee gingen scheiden en mijn tante bleef alleen achter met haar dochter.

We doen dit nog een keer

De jaren verstreken en mijn tante was inmiddels gewend aan het leven als een alleenstaande moeder. Ze leerde Maarten kennen tijdens een congres in Duitsland waar ze was voor haar werk. Ook hier bloeide liefde. Maarten was een knappe, succesvolle zakenman zonder kinderen. De twee kregen een relatie en na 3 jaar vroeg Maarten haar ten huwelijk. Volmondig zei ze ‘Ja’ en al snel volgde het tweede huwelijk. Maarten wilde graag veel kinderen en al snel was mijn tante zwanger van haar tweede kind. Weer een meisje. Ze was nog maar net bevallen of Maarten begon al over een tweede kindje samen. Omdat mijn tante een moeilijke zwangerschap en bevalling had gehad viel dit haar zwaar. Na 2 jaar kreeg ze de keuze van hem. Of een tweede kind of we gaan scheiden. En weer belandde mijn tante in een scheiding. Dit keer had ze twee kinderen waar ze voor moest zorgen. Ze had het zwaar maar kreeg gelukkig veel hulp van mijn oma en moeder. 5 jaar later leerde ze Ad kennen. Ad was een piloot en had drie kinderen uit een eerder huwelijk. De twee trouwde en zijn tot op de dag van vandaag nog steeds bij elkaar. Ze zien elkaar al samen achter hun rollators lopen op oudere leeftijd. Of dit nu het ideale huwelijk is, is nog maar de vraag. Laten we hopen dat drie keer scheepsrecht is.