Een parasol doet veel meer dan alleen schaduw geven. Helemaal wanneer je een exemplaar uitkiest met een mooi design. Zoals altijd met stijl, geeft je eigen smaak uiteraard de doorslag. Toch is het meestal wel mooi meegenomen als je tuin één mooi geheel is. Een parasol behoort over het algemeen tot het tuinmeubilair. Dus een staander die min of meer dezelfde kleuren heeft als je tuinbank is bijvoorbeeld een goed begin. Er zijn tegenwoordig ook meer dan genoeg tuinsets die inclusief parasol geleverd worden. Een veelgebruikt concept is een gat in het midden van de tafel. Hier kun je de staander doorheen steken. Hierdoor heb je de parasol altijd in het midden van het gezelschap staan. En daarmee garandeer je adequate schaduw waardoor je lekker in je tuin kunt zitten, ook als de zon erg fel schijnt.
Parasol

Flexibele parasols waarmee je zelf de schaduw kunt bepalen

Gedurende de dag draait de zon. Dat betekent dus ook dat je parasol een ander gedeelte af moet dekken. Tenminste, als je zelf niet met je tuinmeubilair de hele tuin door wilt verhuizen. Je kunt kiezen voor een exemplaar op een staander die je kunt rijden. Die staan op wieltjes waardoor je de schaduw probleemloos door de tuin kunt verplaatsen. Hierdoor kun je hem altijd op de perfecte plek neerzetten. Een voorwaarde is wel dat je terras redelijk ruim is. Want het is meestal niet zo geschikt om de staander tussen de planten te zetten. Een andere optie is een parasol met een flexibele standaard. Daarbij zit er een scharnier in de standaard verwerkt. Hierdoor kun je de parasol met de zon meedraaien.

Voorkom blootstelling aan de zon tijdens de zomerperiode

Veel mensen onderschatten de schadelijke effecten van de zon. Helemaal wanneer die hoog aan de hemel staat. Dat is het geval tijdens de middaguren in de zomer. Een parasol doet dus veel meer dan je tuin mooi aankleden. Het beschermt je tegen schadelijke zonnestraling en de negatieve impact dit kan hebben op je gezondheid. Bovendien is het midden in de zomer vaak veel te warm om in de zon te zitten.