In Epe is altijd wat te doen. En dat is maar goed ook, want het is alweer bijna kerstvakantie. En dat betekent dat je er lekker met je gezin of zelfs met de hele familie op uit kan gaan, op een van de zeldzame momenten in het jaar dat iedereen niet alleen vrij is van werk of school, maar dat we allemaal weten dat het tijd is om echt eens tijd voor elkaar vrij te maken in onze drukke roosters. En hoe vieren we die mooie feestdagen beter dan met twee weken vol leuke kerstactiviteiten in eigen stad?

Epe on Ice

In het Loeffpark in Epe staat dit jaar weer een mooie kunstijsbaan. Want er is niets zo leuk om een vakantie mee in te luiden dan een dagje schaatsen! Bij Epe on Ice is er iets te doen voor alle leeftijden: een kidsbaan voor de kleintjes, Kids on Ice voor de beginnende schaatsers waar kinderen spelenderwijs kunnen leren schaatsen, een tienerdisco en speciale evenementen zoals kindercurling en een mini-elfstedenocht. Bij de ijsbaan in Epe hoef je je dus nooit te vervelen!

Kerstinkopen doen

Misschien niet voor iedereen het leukste deel van de kerstperiode, maar je kunt er niet omheen, dus dan kun je het maar beter leuk maken voor jezelf: de kerstinkopen! Epe heeft een breed assortiment aan leuke winkels waar je terecht kunt voor alle mogelijke cadeaus. Langs de Etos voor de mooiste make-up voor je nichtje, naar een van de drie lederwaren winkels voor een mooie tas voor je moeder of een prachtige portemonnee heren voor je vader of je man, of langs de Intertoys voor de kleintjes in de familie – in Epe slaag je voor ieder lootje of cadeautje in éen middag.

Naar de Kerstnachtdienst in de grote kerk

In Epe worden de 84 kaarsen in de Grote Kerk maar twee keer per jaar aangestoken: met kerst en met oudjaar. Dit is zo afgesproken omdat de aangestoken kaarsen een beetje af kunnen geven op de muren van de kerk. En die willen we natuurlijk wel mooi houden! Het is het dus zeker waard om eens te komen kijken bij zo’n bijzondere gebeurtenis. Het mooie licht van de brandende kaarsjes krijgen iedereen meteen in de kerststemming, met een zangkoor en vertellingen. Trommel het hele gezin of de hele familie bij elkaar – of vrienden als je gezin niet in de stemming is – en vier kerstavond traditioneel met de kerstnachtdienst.