Wanneer je een ongeval op werk krijgt, kan het voorkomen dat je een letsel oploopt. Hierom kun je mogelijk een letselschadevergoeding krijgen vanuit je werkgever. Dit is enkel het geval wanneer de veiligheidsmaatregelen op het werk niet voldoen aan de wet. 

 

Wat valt onder letselschade?

Letselschade komt voor wanneer je bijvoorbeeld van een steiger valt op werk, of over een zebrapad loopt maar een auto toch nog even voor je langs probeert te gaan waardoor je aangereden wordt. Waar het op neer komt; letselschade zijn lichamelijke verwondingen of psychische ongevallen die je onverwacht hebt opgelopen. Hiervoor kan je een vergoeding krijgen die kan oplopen tot duizenden euro’s. Alles wat ook maar te maken heeft met je ongeval kan vergoed worden; reiskosten tot medicijnen.

 

Hoe kom je nou aan een vergoeding?

Via een letseladvocaat kan je zo’n vergoeding regelen. Deze mensen gaan tot het uiterste om jou je eerlijk verdiende centen terug te geven. Een advocaat vind je meestal online, bijvoorbeeld via letselschade kompas.nl. Je kan hier zelf een telefoontje plegen of mailtje sturen, maar ook kan je je eigen informatie achterlaten zodat zij jou kunnen benaderen. Hoe dan ook, je wordt geholpen!

 

Wat doet die advocaat dan?

Een letselschade advocaat Rotterdam helpt en begeleid je in het proces naar je vergoeding. Als eerste onderzoekt een advocaat of de persoon of organisatie echt aansprakelijk is. Gaf een dokter jou de verkeerde medicijnen of nam je die hele tijd de pillen van je vriend die toevallig naast die van jou stonden? Het moet wel echt aan de ander liggen als het gaat om een vergoeding. Je kan niet vergoed worden door je eigen fouten. Als je in aanraking komt voor een schadevergoeding, dan zorgt de advocaat natuurlijk ook er voor dat je hier het maximale uit haalt. Zij onderhandelen dan met de verzekeraar.

 

Wat zijn goede voorbeelden van zo’n schadevergoeding?

Een ander voorbeeld is wanneer je in de auto rijd en je een staartbotsing meemaakt, dat kan een whiplash veroorzaken wat blijvend last aan de rug en nek meebrengt. Ook daar door kan je een vergoeding krijgen. Ook kan je voor psychische problemen een schadevergoeding krijgen. Stel je wordt ‘s nachts na een avond uit in een steegje overvallen. Dit kan blijvende angst problemen met zich mee brengen. Met een schadevergoeding wordt je therapie bijvoorbeeld vergoed.

 

Maar is het wel bij mij in de buurt?

Letselschade kompas heeft vestigingen door heel Nederland. Zo vind je kantoren in Den Haag, Rotterdam, Nijmegen en nog vele andere vestigingen. Zo kun je ook kijken voor een letselschade advocaat Den Haag.