Er zijn veel verschillende soorten cryptocurrency, met verschillende waarden en verschillende manieren van handelen. Maar één ding hebben ze gemeen: ze zijn niet gebonden aan een bank of een instelling. Het grote voordeel van cryptocurrency is dat deze coins altijd en overal verhandeld kunnen worden. 24 uur per dag, 7 dagen per week. Dat is natuurlijk goed nieuws en heel handig. Een nadeel is dat je er, als je goed in de gaten wilt houden hoe het gaat, dus ook 24 uur per dag, 7 dagen per week mee bezig kunt zijn. Je kunt met cryptocurrency alles wat je ook met gewone munt kunt doen. Misschien nog wel meer!

Wat is crypto lending en wat kun je er mee?

Stel. Je hebt flink wat geld op je bankrekening en je wilt graag gaan investeren in een bepaald product of een bepaald bedrijf. Dan kan het zomaar zijn dat je niet beschikt over de juiste valuta om dat te doen. Het kan ook zijn dat je niet in het juiste land woont om te investeren of dat er een ban staat op jouw land. Dan is het wel zo verstandig om te gaan voor crypto lending. Maar wat is crypto lending eigenlijk? Je leent met crypto lending tegen een bepaald rentepercentage cryptocurrency om zo toch te kunnen investeren. Je kunt dit doen door er "gewoon" geld tegenover te zetten, maar je kunt er ook voor kiezen om de ene soort cryptocurrency als onderpand te gebruiken voor de andere soort.

Kan ik ook crypto uitlenen?

Je kunt crypto lending twee kanten op doen. Wanneer jij een flinke portefeuille hebt met een bepaalde cryptocurrency kun je er op verdienen door het, tegen een bepaalde rente uit te lenen. Je moet dan wel altijd zorgen voor een onderpand. Wanneer degene die jouw crypto leent niet in staat is om op tijd terug te betalen moet je wel, op een andere manier, weer aan dezelfde waarde zien te komen.

Waar vind ik meer informatie over het lenen en uitlenen van cryptocurrency?

Wat is crypto lending blijft een moeilijk verhaal, zeker voor mensen die totaal niet bekend zijn met de verschillende mogelijkheden van cryptocurrency. Je kunt je, voor je je stort in lenen en uitlenen, het best goed inlezen in de verschillende mogelijkheden. Veel informatie vind je online, zie hier bijvoorbeeld bovenstaande link voor, maar je kunt je ook aansluiten bij een club mensen die veel ervaring hebben in het handelen, lenen en uitlenen van cryptocurrency.