Verduurzamen wordt een als maar belangrijker onderwerp binnen onze maatschappij. Als ondernemers in Epe moeten we dan ook ons steentje bijdragen aan een duurzame samenleving. Als ondernemer ben je vooral bezig met het zoeken naar nieuwe klanten en je onderneming draaiende houden. Toch zal je wat in je dagelijkse patroon moeten veranderen als je je bedrijf wilt verduurzamen. Veel ondernemers weten echter niet zo goed wat ze allemaal kunnen doen om hun bedrijf te verduurzamen. In deze blog zal ik dan ook bespreken wat voor maatregelen jij als ondernemer in Epe allemaal kunt nemen voor een duurzamer Epe.

Recycle je papier

Ik bedoel natuurlijk niet dat je nu zelf een papier recycle onderneming moet gaan beginnen, ik probeer duidelijk te maken dat het belangrijk is om je afval te scheiden als onderneming. Je zult het misschien niet zo snel beseffen maar er wordt enorm veel papier en karton gebruikt door de gemiddelde onderneming. Het is belangrijk dat je dit dan ook goed scheidt, zodat het door een ander bedrijf kan worden gerecycled. Wat je het beste kunt doen is een grote rolcontainer huren om al het papier in te leggen en deze dan eens in de zoveel tijd op te laten halen door een recycle bedrijf.

Plaats zonnepanelen

Je ziet ze de laatste jaren steeds meer verschijnen in Epe: Zonnepanelen. Als ondernemer denk je er niet direct aan, maar het plaatsen van zonnepanelen kan een hele goede zet zijn voor je onderneming. Allereerst kan iedereen zien dat je duurzaamheid belangrijk vindt, dit kan je een aantal nieuwe klanten opleveren. Maar het belangrijkste voordeel is natuurlijk dat je er op lange termijn geld aan kunt verdienen. Zoals de meeste ondernemers wel weten zijn de elektriciteitskosten dit jaar flink gestegen ten opzichte van vorig jaar. Door het plaatsen van zonnepanelen ga je je eigen stroom opwekken en je energierekening zal hierdoor stukken lager uitvallen. Daarnaast zal je extra genieten van de zon. Want behalve dat het dan lekker warm is verdien jij die dag geld door middel van de zonnepanelen.

Ga elektrisch rijden

Als ondernemer moet je vaak een groot aantal kilometer naar je verschillende klanten afleggen, dit zal je dan ook vaak met de auto doen. Als je een duurzame ondernemer wilt zijn is het misschien goed om te overwegen om te gaan rijden in een elektrische auto. Een elektrische auto stoot namelijk geen CO2 uit en dit is beter voor het klimaat. Daarnaast is het ook goed voor de leefbaarheid in Epe omdat een elektrische auto geen luchtvervuiling veroorzaakt.