Laatst heb ik al een blog geschreven over stedentrips. Ik schreef dat ik het heerlijk vind om af en toe een weekendje weg te gaan. Maar soms is het ook lekker om wat verder weg te gaan, of wat langer.  En net als de meeste mensen ga ik het liefste meerdere keren per jaar op vakantie. In de zomer ga ik het liefst naar Spanje, Italië of Kroatië, en in de winter kies ik voor wintersport of een exotische plek met lekker veel zon. Maar vakanties zijn een duur grapje en kunnen je al snel bakken met geld kosten. Daarom let ik altijd op hoe en wanneer ik mijn vakantie boek, en ook op de vakantie zelf bespaar ik op mijn uitgaven. Hoe ik dat doe? Lees deze blog voor wat tips!

1. Boek een Last Minute

Wil jij spontaan op vakantie? Met het boeken van last minutes bespaar jij flink op je vakantiekosten. Dit is een goedkope manier om op vakantie te gaan, zonder dat je hoeft in te leveren op de kwaliteit of locatie van je bestemming! Er zijn online allerlei last minutes te boeken: van korte vakantie tot lange vakantie, van dichtbij tot ver weg,  er is altijd wel een last minute deal die bij jouw past. Zelf ben ik laatst last minute naar de Spaanse kust gevlogen. Ik heb heerlijk genoten, en dat voor hetzelfde geld wat een midweek in een Nederlands vakantiepark me ook zou hebben gekost.

2.  Kies slim je data

Als je geen last minute wilt boeken maar je vakantie verder vooruit wil plannen kun je veel geld besparen door te variëren met de data dat je op vakantie gaat. Als je flexibel bent wat betreft je vakantiedagen is het helemaal makkelijk om veel geld te besparen! Vermijd alle schoolvakanties en feestdagen, maar kijk ook eens naar het verschil tussen weekenden en door de weeks. Soms kan je met 1 of 2 dagen verschil al veel geld besparen. Mocht je nou wel gebonden zijn aan de schoolvakanties, begin dan in ieder geval op tijd met boeken. Als je maanden van te voren boekt kun je  daarmee wat geld besparen omdat de prijzen dan soms lager zijn.

3. Kleine keuzes, groot verschil

Als je eenmaal op je bestemming bent aangekomen kunnen kleine keuzes een groot verschil maken voor je uitgaven. Ontbijt je in het hotel, of koop je zelf even een broodje ergens buiten de deur? Dit kan zo de helft of meer van je kosten schelen. Sommige bezienswaardigheden hanteren door de weeks of ’s avonds andere entreeprijzen dan midden op de dag of doordeweeks, ook dit is de moeite waard om uit te zoeken. Bovendien zijn sommige bezienswaardigheden goedkoper als je ze van te voren online al reserveert. En als je uiteten gaat zorg dan dat je net even 2 straatjes van de grote toeristenmassa afwijkt. Zo kun je zomaar in een leuk, lokaal restaurantje komen waar de prijzen ook nog een stuk vriendelijker zijn.

Deze tips lijken misschien wat voor de handliggend, maar hebben mij zo door de jaren heen al veel geld gescheeld. Ik kan vaker op vakantie en heb al veel plekken binnen en buiten Europa bezocht. Voor komende zomer wil ik een last minute gaan boeken, ik ben benieuwd waar ik uitkom!