Zoals je weet ben ik echt een fan van mijn woonplaats. Ik blog regelmatig over van alles en nog wat dat te maken heeft met Epe. Toch moet ook ik bekennen dat er een moment komt in je leven dat je er tussenuit moet. Even weg uit Epe, daar was ik aan toe. Nou zijn er ontzettend veel mogelijkheden wanneer je er tussenuit wil gaan. Afhankelijk van je wensen kun je gaan backpacken, survivallen, op zonvakantie gaan of simpelweg op stedentrip. Ik koos voor de laatste optie. Mijn budget was namelijk niet zo groot, dus de keuze was al snel gevallen op een stedentrip.

Waarom een stedentrip in het buitenland?

Tijdens het boeken van mijn uitje, stond ik echt even versteld van alle opties. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om in Nederland te blijven, maar ik had de behoefte om het grauwe weer van ons kikkerlandje achter me te laten voor een weekend. Daarom besloot ik om op stedentrip te gaan in het buitenland. En dan bedoel ik niet Engeland of Duitsland. Nee, ik wilde wat betere temperaturen hebben. Dus na wikken en wegen heb ik de knoop doorgehakt: ik liet Epe achter voor Dubai.

Heerlijke temperaturen ongeacht het weer

Natuurlijk kun je in de maanden januari en februari niet rekenen op zonovergoten weer. Ik was allang blij dat de gemiddelde temperatuur in Dubai ruim in de dubbele cijfers zit tijdens deze maanden. Na die weken met zo uiteenlopend weer hier in Nederland was ik wel even toe aan een heerlijk temperatuurtje. Normaal zou ik niet zo snel ervoor kiezen om op vakantie te gaan naar Dubai, maar een stedentrip durfde ik nog wel aan. Ik vind een stedentrip namelijk de ideale manier om een andere cultuur een beetje te proeven en een gevoel te krijgen voor het land. En ik kan je vertellen: ik heb genoten in Dubai.

Als je net als ik rond deze tijd van het jaar helemaal klaar bent met het weer in Nederland, dan is zo’n stedentrip naar Dubai zeker aan te raden. Natuurlijk mag je helemaal zelf bepalen welke stad je graag in een lang weekend wilt ontdekken. Ik wil je alleen adviseren serieus na te denken over Dubai. Je zal er geen spijt van hebben! Inmiddels ben ik weer terug in mijn geliefde Epe. De figuurlijke batterij is opgeladen en wel. Ik kan er helemaal tegenaan! En dan heb ik ook nog eens de mazzel dat deze week het zonnetje lekker door gaat breken in Nederland. Dat noem ik nou nog eens geluk hebben!