Ik weet niet hoeveel van jullie dit gaan herkennen, maar ik heb net een nieuwe badkamer laten installeren en ik wil er het liefst al mijn tijd doorbrengen. We hebben voor het eerst een bad (ik kom uit een gezin dat altijd zwoor bij douchen) en ik geniet er zo van. Het is zo’n mooie ouderwetse parelmoeren badkuip met van die gouden voetjes. Maar weet je wat het nog het allermooist maakt? De inbouwspots badkamer-variant die ik net heb aangeschaft!

Verlichting 101

Er zijn heel veel verschillende manieren om je badkamer (of een andere ruimte in het huis te verlichten). Je kan simpele staande lampen neerzetten, of hanglampen, maar het fijne voordeel van inbouwspots op je badkamer is dat ze geen ruimte innemen. Ze zijn een met de oppervlakte van je muur, dus je hoeft er niet eens de indeling van je droombadkamer voor aan te passen. Ook kan je ze gemakkelijk richten waar je wilt dat er licht valt.

Zo veel keus

Ook is het soort lamp dat je in je spots plaatst iets om goed over na te denken. Het soort licht dat je ziet heeft namelijk veel invloed op je lichaam. Denk eens na: breng je s’ avonds of s’ ochtends meer tijd door in je badkamer? Het is namelijk zo dat warm, gelig licht je lichaam laat ontspannen en je dus sneller moe maakt, terwijl koel, blauwer licht (veel gebruikt in computerschermen en ledlampen) je juist wakker houdt. Mocht je dus s’ avonds een lekker bad willen nemen en daarna willen gaan slapen, is blauw licht niet persé je beste optie. Er zijn nog veel meer effecten die verschillende felheden en kleuren licht op je kunnen hebben. Doe dus even goed onderzoek voordat je lampen koopt voor de inbouwspots in je badkamer.

Maar, wat voor badkamer je ook hebt of gaat maken, inbouwspots erin zijn altijd een goed idee! Ze nemen geen ruimte in, kunnen makkelijk gericht worden en je kan het licht vaak aanpassen op jouw persoonlijke wensen. Bespottelijk goeie actie, al zeg ik het zelf!