Epe, gezellig dorp op de Veluwe. Menig fietsliefhebber doorkruist dit dorp op een lange fietstocht door de bossen en heiden die Epe omringen. En niet alleen de bossen trekken aan. Epe ligt tussen twee werelden want ook de dijken en weilanden langs de IJssel zijn makkelijk te bereiken. Geen wonder dan ook dat Epe jaarlijks bezocht wordt door vele duizenden fietsers. Met vele tientallen kilometers aan fietspaden te ontdekken is een accu elektrische fiets geen overbodige luxe.  Zo weet je zeker dat je overal moeiteloos kunt komen. En met een accu elektrische fiets beklim je ook makkelijk de heuvels bijvoorbeeld die van de Renderklippen, een bijzonder heide gebied. Waar je ook heen gaat, Epe verveelt niet gauw.

Wild en vrij

Epe staat vooral bekend om het wild dat in de bossen leeft. Maar laten we eerlijk zijn: op klaarlichte dag zie je die niet veel. Als je op een late zomeravond de accu elektrische fiets pakt heb je een veel grotere kans om edelherten, zwijnen en reeën te spotten. De grootste kans hierop maak je in Gortel, een piepklein gehucht waar zeventig mensen wonen. Ook dit behoort nog bij de gemeente Epe en het ligt midden in de Kroondomeinen. Maar dat is niet de enige reden waarom veel fietsers Gortel in hun route opnemen. Elke zomer vind je daar ook de beroemde ijskar van Rozeboom die al sinds 1960 op de parkeerplaats in Gortel staat. Maar waar je ook naartoe fietst, de mogelijkheden zijn eindeloos en je kunt niet anders dan je vrij voelen als je met de wind in de haren de prachtige hei oversteekt.

Accu elektrische fiets: grote actieradius

De kilometers gaan bijna ongemerkt op jouw fiets, ook door de prachtige omgeving die Epe je te bieden heeft. Dus check wel even goed de actieradius van je fiets. Gelukkig wordt die steeds groter. Een heerlijke dagtocht is dus prima te doen. En als je dan toch zo lekker aan het fietsen bent; bezoek dan ook eens dat andere grote dorp in de gemeente: Vaassen. Hier ligt ook het mooie kasteel Cannenburgh. In zowel Epe als Vaassen vind je een gezellig, maar klein centrum met leuke winkeltjes en een paar terrasjes. Als je in één van de omliggende bungalowparken verblijft zijn dit de dorpen waar je moet zijn voor de dagelijkse benodigdheden. Met name in Epe vindt je ook een paar leuke delicatessenwinkels. Kortom, Epe is de moeite waard. Dus pak die fiets en verkennen maar.