Magneetborden brengen bij mij vaak een nostalgisch gevoel naar boven. Zo hadden mijn ouders vroeger allebei een magneetbord waar zij kleurplaten en tekeningen op hingen die mijn broertje en ik hadden gemaakt voor hun. Ook hingen de magneetborden op een gegeven moment vol met magneetjes die we op vakantie kochten. Het werd een soort familie-traditie om bij elke vakantiebestemming een magneetje mee te nemen. Magneetborden zijn heel veelzijdig en kunnen op verschillende manieren in huis worden gebruikt. Hieronder een aantal inspiratie-tips.

Kinderen

Magneetborden zijn natuurlijk hartstikke leuk voor kinderen. Zo kunnen ze al hun diploma’s of tekeningen van school ophangen en kunnen deze makkelijk ingewisseld worden voor een nieuwe tekening of diploma. Ik hing vroeger bijvoorbeeld ook mijn medailles op aan het magneetbord. Een magneetbord in en kinderslaapkamer is dus een hartstikke leuk idee.

Ook is het handig om dingen bij te houden op een magneetbord. Ik heb vaker op de tv bij opvoedprogramma’s voorbij zien komen dat ouders een magneetbord gebruiken om goede of slechte dingen bij te houden van de kinderen. Het werd gebruikt als een soort beloning- en straf systeem. Zo kreeg een kind dat iets goeds had gedaan een sterren magneet achter zijn of haar naam en als het kind iets stouts had gedaan kwam er een rode magneet bij zijn of haar naam. Zo werd het voor de kinderen een wedstrijdje wie de meeste sterretjes kon halen en werd het ze ook duidelijk wanneer ze goed en slecht gedrag vertoonden.

Foto’s

Een magneetbord is ook hartstikke leuk om foto’s aan op te hangen. Foto’s inlijsten kan natuurlijk ook, maar dat ziet er een stuk statischer uit en bovendien zal je deze foto’s niet snel vervangen. Dat gebeurt toch sneller wanneer de foto’s los hangen aan een magneetbord. Door de foto’s rommelig aan het bord te hangen, ziet het er al gauw als een gezellige boel uit. Gebruik kleine magneetjes hiervoor, anders is het zonde van al die leuke foto’s als er een enorme magneet op zit!

Sfeerbord

Ik noem het zelf een sfeerbord, omdat ik niet weet hoe dit in de interieur-wereld wordt genoemd. Ik zie het steeds vaker in woonmagazines terug komen. Het is een soort bord/hek wat je bevestigd aan de muur en je frutsels aan kan ophangen en vastspelden. Deze sfeerborden komen ook in een combinatie met een magneetbord. Zo kun je op het magneet-gedeelte foto’s ophangen en kunnen in de rest van het rek frutsels worden opgehangen en vastgespeld. Denk bijvoorbeeld aan een paar leuke bloemen of een gekleurde doek.